• Lorem ipsum

Verzenden & retourneren

Wij leveren in de Benelux én je betaald geen verzendkosten bij orders boven de €50,-!

Voor 19:00 besteld betekend dat je jouw toestel morgen al in huis hebt! We geven jouw order namelijk dezelfde dag nog mee aan de bezorgdienst.

De levering zal uitgevoerd worden door PostNL of UPS. Wanneer jouw bestelling is aangemeld bij de bezorgdienst, ontvang je een Track & Trace code per e-mail.

Retourneren
Werkt jouw device niet naar behoren? Ga dan naar de garantiepagina om te kijken of het onder de garantie valt. Wij zullen dan jouw toestel binnen drie werkdagen repareren. Valt jouw retour onder de garantie? Dan betalen wij de verzendkosten. Snel en simpel geregeld!

Spijt van jouw aankoop?
Dan kun jij jouw device binnen 14 dagen na ontvangst retourneren.

Je kunt je retour aanmelden via jouw account. Ga naar bestellingen en selecteer de juiste order. Creëer een retouraanvraag en vul de reden van retour in.
Controleer alle gegevens zorgvuldig. Stop je ordervestiging in de doos of schrijf je ordernummer op een papiertje en stop deze met je retourproduct(en) in de doos. Vervolgens pak je jouw retourzending goed en stevig in.

Stuur jouw retourzending voldoende gefrankeerd op naar:
reDeviced
T.a.v. Returns
Santkamp 5
6836 BE ARNHEM

Wanneer wij jouw retourzending hebben ontvangen, zal het bedrag binnen 14 (kalender-)dagen op jouw rekening staan, binnen drie werkdagen gerepareerd worden of zullen wij een nieuw toestel opsturen. Afhankelijk van de reden van retour en situatie. Bij een retouraanvraag die onder de herroepingsrecht valt, worden de retourkosten niet gecrediteerd.

Als je gebruikt maakt van de 14 dagen bedenktermijn, heb je het recht om jouw product uit te pakken en te beoordelen, hieronder valt ook het inloggen met uw Apple account. Echter valt het verder in gebruik nemen van apps of programma’s op jouw device niet onder deze beoordeling. Wanneer jouw device verder in gebruik is genomen is zijn wij niet verplicht de totale aankoopprijs te crediteren.

Bij beschadiging, missende accessoires of vervuiling van het apparaat of de productverpakking zullen wij waardevermindering in rekening brengen. Deze beoordeling zal eenzijdig worden gedaan door reDeviced en over de uitkomst kan niet worden gecorrespondeerd.

Let op, wanneer jij jouw reDeviced toestel retour stuurt, dien je hier volledig op te zijn uitgelogd. Wil je weten hoe je jouw device terug zet naar de fabrieksinstellingen? Lees hier hoe je dit doet.
Wanneer er een Apple ID of iCloud lock op de retour gezonden device bevindt, kunnen wij deze niet accepteren.
De retourzender is verantwoordelijk voor ontstane schade tijdens transport.