• Lorem ipsum

Reservekopie maken

Stuur jij jouw toestel op ter reparatie? Zorg er dan voor dat je een recente reservekopie hebt gemaakt! Met de reservekopie sla jij al jouw gegevens en applicaties op. Soms, is het voor een reparatie nodig om het toestel te resetten. Dan ben je al je gegevens kwijt en is het toestel leeg. Met een reservekopie zet je gemakkelijk al jouw contacten, applicaties en gegevens terug.
Je kunt via het toestel een reservekopie maken maar je kunt de gegevens ook via je computer opslaan. Hieronder zie je hoe je dit doet in een paar simpele stappen.

Een reservekopie maken via het betreffende toestel
- Ga naar 'Instellingen' en klik op 'jouw iCloud account', ga vervolgens naar 'iCloud' > 'iCloud Reservekopie'.
- Schakel 'Reservekopie' in en tik op 'Maak nu reservekopie'.

Een reservekopie maken via een MacBook of iMac
- Sluit het toestel aan via een USB aan op jouw MacBook of iMac.

Let op: Je hebt macOS 10.15 of hoger nodig om een reservekopie vanuit de Finder te maken. Heb je een oudere versie va macOS? Gebruik dan iTunes.

Reservekopie via Finder
- Selecteer het toestel in de navigatiekolom.
- Klik op 'Algemeen' boven in het venster.
- Selecteer 'Maak op deze Mac een reservekopie van alle gegevens'.
- Wil je de gegevens in een reservekopie beveiligen met een wachtwoord? Selecteer dan je 'Versleutel lokale reservekopieën'.
- Klik op 'Maak nu reservekopie'.

Tip: Wist je dat je het toestel ook draadloos met je MacBook of iMac kunt verbinden als je synchronisatie via wifi configureert.

 Reservekopie via iTunes (Voor Windows of MacOS ouder dan 10.15)
- Klik op de 'apparaatknop' linksboven venster.
- Selecteer 'Overzicht'.
- Klik op 'Maak nu reservekopie' (onder 'Reservekopieën').
- Selecteer 'Codeer [apparaat]-reservekopie', vul een wachtwoord in en klik op 'Stel wachtwoord in'.

Toestel leeg maken

Voordat je jouw toestel retour stuurt, moet het toestel leeg zijn. Het toestel dient terug gezet te zijn naar de fabrieksinstellingen en het belangrijkste: uitgelogd op je Apple ID. Heb je hulp nodig en wil je weten hoe je dit doet? Bekijk dan hieronder stap voor stap hoe je ervoor zorgt dat jouw toestel helemaal leeg is.

- Heb je een Apple Watch gekoppeld? Koppel deze dan los.
- Maak een reservekopie van jouw gegevens. Hulp nodig? Lees hierboven hoe je dat doet.
- Log uit bij iCloud, iTunes en in de App Store:
10.3 of hoger: klik op op 'Instellingen' > 'jouw iCloud account'. Ga naar beneden en klik op 'Log uit'. Voer jouw wachtwoord in en tik op 'Schakel uit'. iOS 10.2 of lager: tikt op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Log uit'. Tik opnieuw op 'Log uit'. Tik vervolgens op 'Verwijder van [apparaat]' en voer het Apple ID-wachtwoord in. Ga dan naar 'Instellingen' > 'iTunes Store en App Store' > 'Apple ID' > 'Log uit'.
- Ga opnieuw naar 'Instellingen' en vervolgens klik je op 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Voer je wachtwoord en/of toegangscode in en klik vervolgens op 'Wis [apparaat]'.

Tip: Verwijder nooit handmatig contacten, agenda's, foto’s, documenten, applicaties of andere iCloud-gegevens terwijl je bent ingelogd. Hierdoor verwijder namelijk de inhoud van de iCloud-servers definitief en kun je deze niet meer terughalen op een nieuw toestel.

Producthandleiding iPhone en iPad

Apple voorziet tegenwoordig haar producten niet meer van papieren handleidingen. Alle handleidingen zijn te vinden op de website van Apple. Deze kun je gratis downloaden. In de handleidingen vindt je de algemene functies en aansluitmogelijkheden.
Zoek jouw passende handleiding hier.

Technische specificaties iPhone en iPad

Wil je echt alles weten over jouw nieuwe iPhone of iPad? Op de website van Apple staan alle specificaties en details weergegeven.
Zoek jouw technische specificaties hier.