• Lorem ipsum
FAQ
Algemeen
Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Je kunt jouw wachtwoord gemakkelijk opvragen door jouw e-mail adres in te geven. Je krijgt dan een e-mail met instructies.

Hoe kan ik contact opnemen?

Via jouw account kun je voor ons een bericht achterlaten. Bij vragen over jouw bestelling kun je altijd een bericht voor ons achterlaten via de link in ‘My Account’. Wil je liever telefonisch contact? Dan kun je ons natuurlijk ook altijd bellen op +31 (0)88-2340390.

Kan ik ergens checken of het product wel echt origineel is?

Op https://checkcoverage.apple.com/nl/nl/ kun je met het serienummer van het apparaat achterhalen wat het model is. Dit is tevens het bewijs dat het serienummer bij Apple bekend is en dat de echtheid is bevestigd. Het serienummer van het apparaat vind je op de sticker van de witte doos.

Kan ik ook reseller worden van deze kwaliteit iPhones?

Dat is mogelijk. Vul dit formulier in en dan zullen we contact met jou opnemen.

Kwaliteit
Garantie
Hoe lang heb ik garantie?

Op alle reDevices iPhones en iPads leveren we 24 maanden garantie.

Kan ik mijn garantie verlengen?

Helaas is bij reDeviced niet mogelijk de garantie van 24 maanden nog verder te verlengen. Wel kunt u natuurlijk een verzekering op uw toestel afsluiten bij één van de bekende aanbieders, als Harmony.

Bestellen
Wat zijn de betaalmogelijkheden?

In de webshop kun je betalen met:

  • iDeal (alleen beschikbaar in Nederland);
  • PayPal (toeslag 1,5%);
  • Digitale acceptgiro;
  • Creditcard (Visa, Maestro, American Express en MasterCard);
  • Bancontact mister cash;
  • SOFORT Banking.
Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Ja, dit is mogelijk zolang jouw apparaat nog niet verzonden is. Neem gerust contact op met de SupportDesk om te kijken of annuleren of wijziging van jouw order nog mogelijk is.

Verzending
Leveren jullie ook bij mij thuis?

Wij leveren in heel Europa! Dus ook bij jouw thuis.

Wat zijn de verzendkosten?

Je betaald geen verzendkosten voor de ontvangst van het apparaat. Je betaald enkel verzendkosten bij het retourneren van het apparaat.

Hoe lang is de levertijd?

Woon jij in Nederland en heb je voor 19:00 uur besteld? Dan wordt het apparaat dezelfde dag nog verzonden. Woon je niet in Nederland? Bestel dan voor 15:00 uur en wij verzenden jouw device dezelfde dag nog!

Retour
Kan ik mijn device retourneren?

Je kunt altijd het product retourneren. Ook heb je het recht om het product te beoordelen, hieronder valt ook het inloggen met uw Apple account. Het verder in gebruik nemen van Apps of programma’s valt niet onder deze beoordeling. Indien hier sprake van is, kunnen wij een waardevermindering inhouden bij de terugbetaling van het aankoopbedrag. Dit is ook het geval bij beschadiging of vervuiling van het apparaat tijdens de beoordeling. Deze beoordeling zal eenzijdig worden gedaan door reDeviced en over de uitkomst kan niet worden gecorrespondeerd.

Krijg ik de kosten voor het retour zenden gecrediteerd?

Nee, de retourkosten zijn voor eigen rekening.

Wat moet ik doen als het apparaat niet goed werkt?

Apple biedt een jaar lang garantie. Mochten er problemen zijn met jouw device, ga dan naar de Apple store bij jou in de buurt.

Contactgegevens
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden